5 slide 1

Alapvetően a lelki egész-séggel foglalkozom.

Az utóbbi időben viszont egyre többször tapasztalom, hogy a kliensek a különböző testi tünetektől / beteségektől is szenvednek, és a tudásom, tapasztalatom egyelőre nem elég, hogy segítsek az életminőségük javításában.

Mi is az a betegség?

Az élő szervezet olyan állapota, amelyben az életfolyamatok a normálistól eltérnek. / forrás: Wikipédia

Sokszor a lelki tényezők a megbetegedés kiváltó okai. Ez alól két kivétel van: amikor is a lelki tényezőktől függetlenül diszfunkció alakul ki egy szervezetben. Ezek a HIÁNYÁLLAPOT és a MÉRGEZÉS faktorok.

HIÁNYÁLLAPOT
Akkor beszélünk hiányállapotról, amikor a fizika test működéséhez nélkülözhetetlen fizikai alkotóanyag hosszú távon hiányzik a szervezetből.

MÉRGEZÉS
Akkor beszélünk mérgezésről, amikor a szervezet számára szükségtelen, működését megnehezítő, károsodást okozó molekulák bejutnak a sejtjeinkbe.

Természetesen itt van mérték is. Létezik lassú és azonnali mérgezés. A méreg fogalma abból ered, hogy kis mértékben is halálos lehet az emberi szervezetre nézve. Például a  higany nagy mértékű fogyasztása, azonnali halálhoz vezet. Viszont a kis mértékű adagolása esetén, akár hosszú évekig is eltarthat, mire sejtjeink olyan mértékben túltelítődnek vele, hogy halált eredményezzen.

Fontos, hogy milyen minőségű élelmiszert, mikor és mekkora mennyiségben veszünk magunkhoz. 

Éppen ezért örülök, hogy olyan szakembereket találtam, akik a táplálkozástudomány elkötelezett hívei, és nem csak elméleti, de gyakorlati tapasztalattal is rendelkeznek.

Azt is vallom, hogy a test és lélek jobb létéhez előbb-utóbb fontos az  életmód váltás. Ennek pedig része, hogy megismerjük saját testünket, annak működését, és ebből kiindulva funkcionális élelmiszerekkel tápláljuk őt!

Így a jövőben több tartalmat fogok megosztani, ami Neked is segít eligazodni az információ tömegben.

2023. június 15. 

Teszek a testi egészségemért!

Jelentkezz be, és légy naprakész, hogy hogyan és mivel támogathatod meg a testi egészségedet!