Hogyan működik az Aroma Freedom Technika?

Aroma Freedom Technika

Sokszor vágyunk arra, hogy tisztán lássuk merre tartunk, illetve hogy minél hamarabb elérjük azt a bizonyos célt.
Ugyanakkor rengeteg gondolat, érzelem, emlék jöhet fel, ami hátráltat minket ezen cél megfogalmazásában, vagy magában a megvalósításban.

Az Aroma Freedom Technika egy olyan aromaterápiás blokkoldó módszer, ahol a gyakorlatok során először beazonosítjuk és tudatosítjuk a célokat hátráltató gondolatokat, érzelmeket, emlékeket. Majd az illóolajok hatása segít a tudatos gondolkodást megkerülni, így közvetlenül az érzelmi központba hatnak, oldva a magas érzelmi töltöttségű negatív emlékeket. Ezután pozitív emlékekkel, gondolatokkal, megerősítésekkel, adott esetben akciólépésekkel erősítjük meg a folyamatot, amik a hétköznapokba is átültethetőek.

Példa az Aroma Freedom Technika alkalmazására

Az a célom, hogy türelmes legyek a gyermekeimmel reggel, amikor készülődnek iskolába. A célt jelen időben fogalmazom meg: türelmes vagyok reggel a gyermekeimmel az iskolai készülődés során.
Megnézzük, hogy milyen negatív gondolatom lehet a fenti céllal kapcsolatba: nem hallgatnak rám.
Majd jön a következő kérdés: milyen érzés kapcsolódik ehhez a negatív gondolathoz?
Aztán megkeresi a kliens, hogy hol érzi ezt a testében. Ez lehet egy-két testrész, szerv, de van olyan, amikor például az egész testében érez valamit (például feszültséget, vagy gyengeséget).
És itt jön egy fontos lépés: korábban milyen helyzetben volt az, hogy ezt a bizonyos érzést élte át a kliens és a megjelölt testrészben? Fontos, hogy az az emlék, ami feljön, egyáltalán nem biztos, hogy kapcsolódik a célul megjelölt témához.
Majd jön az illóolaj, ami segít abban, hogy a magas érzelmi töltet lecsituljon, és a kliens képes legyen eltávolodni tőle, ne befolyásolja őt a jelen helyzetben.

Azt is szoktam javasolni a gyakorlat megkezdésekor, hogy a kérdéseknél ne kezdjen el gondolkodni az ügyfél, hanem hagyja, hogy az első válasz, az első reakció jöjjön.

Sok módszert ismerve ez a fajta aromaterápiás blokkoldás nagyon hatékony, gyors, és viszonylag fájdalommentes.

Érd el céljaid aromaterápiával!

Jelentkezz be, és szabadulj meg a gátló blokkjaidtól, valósítsd meg álmaidat és légy az, aki mindig is lenni akartál.